A Kilián tovább zöldül

Megosztás

Szerdán több fát is ültettek Kilián-délen.

A Mónus Illés utcán és a Dr. Peja Győző emlékparkban királydiófák, míg az Iván, a Gagarin és a Benedek Elek utcákban különféle díszfák ereszthetnek gyökeret. Előbbi ötöt a MOL felajánlásából, utóbbi hét példányt pedig az érintett önkormányzati képviselő kezdeményezésére ágyazták a talajba szerda délelőtt a Városgazda munkatársai. Mint megtudtuk: a Kiliánban tavaly elültetett darabok az idei extrém aszályban ki- és elszáradtak, így – mutattak rá – fontos kötelességüknek tettek eleget a résztvevők – írja a Minap.hu.

A MOL Alapítvány pályázatán keresztül összesen hetven facsemetéhez jutott hozzá a város. A telepítési program tíz helyszínt érint. A Szentpéteri kapuban és az Avason a hét elején már elültették a fákat. A telepítés ezúttal a Vologda-városrész mellett a Kiliánban folytatódott.

Bartha György szerint az egyik legzöldebb lakótelepe Miskolcnak a kilián-déli. – Ha nem pótoljuk azokat a fákat, amiket kivágunk, vagy amik elöregednek, akkor az övezet egyszer csak elveszíti jellegét. Az itt élők márpedig így szerették meg a környezetüket! Ezért költöztek ide – vélekedett a városatya.

Kép: Minap.hu

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek